Az első félidő még rendben volt, de vereséggel mutatkozott be a magyar csapat a női kézi Eb-n

Hollandia a második félidőben felőrölte a magyar válogatottat.

A magyar női kézilabda válogatott Hollandia ellen kezdte meg szereplését az idei Európa-bajnokságon, az ellenfél 2016-ban ezüstérmet szerzett a kontinenstornán. A magyar csapat rutintalanságát jól mutatja, hogy egyedül Kovacsics Anikónak van legalább 50 válogatott meccse a keretből, emellett rengeteg hiányzó is van.

A meccs első gólját mi szereztük, Schatzl Nadine révén, de a harmadik percben már a hollandoknál volt az előny. Az első félidőben többször is vezettünk, egy alkalommal például 8-5-re, általánban a magyar csapat állt jobban, a szünetben 11-11 volt az állás.

Még a második játékrészt is jól kezdtük, góllal, de utána lassan szétesett minden. Megszerezték a hollandok a vezetést, hamar kettőre növelték a távolságot és elkezdődött a magyar csapat futása az eredmény után. A 41. percben magasságában három volt a hátrányunk, de kettőnél beljebb nem is tudtunk jönni ekkor még. Az 50. percben utolértük őket, 22-22, de fordítani olyannyira nem sikerült, hogy az 54. percben már megint hárommal mentek, innen már nem volt visszaút. A vége 28-25.

Hollandia papíron a legerősebb csoportellenfelünk, ahhoz képest nem volt ez olyan rossz, főleg az első félidőben. Folytatás hétfőn Horvátország ellen.

(fotó: Kovács Tamás / MTI)