2018. 12. 05. 16:04

Buszokkal érkeznek a szombati tüntetésre az Audi dolgozói

Tudja jól a magyar kormány, hogy télen kell lerendezni a zűrös ügyeket, akkor kisebb az ellenállás. Kinek van kedve mínuszokban tüntetgetni a Parlament előtt, főleg, ha még utazni is kell?

A munka törvénykönyvének módosításába azonban beletörhet a kabinet bicskája. A brutális terhek ellen, amik a rabszolgatörvényként elhíresült módosító javaslattal a dolgozók nyakába szakadnának, minden szakszervezet felemelte a hangját.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szombatra tüntetést is hirdetett, ami egyre nagyobb támogatást tudhat maga mögött, nemcsak a szakszervezetek, hanem az ellenzéki pártok köréből is.

A Nyugati Fény szúrta ki, hogy kedden az Audi Hungária Független Szakszervezet is bejelentette csatlakozását a tüntetéshez. A közösségi oldalon közzétett posztból kiderül, hogy szombat reggel buszokkal szállítják majd a dolgozókat Győrből Budapestre.

Legalábbis azokat, akiket nem rendeltek be épp a szombati műszakra, a hozzászólók többsége ugyanis erre panaszkodik:

“Nekünk is elrendelték, egy másik hétvégéről raktàk àt. Szerintem akit csak bírnak behívnak szombatra dolgozni az egész országban.”

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet korábban közleményben is tiltakozott a túlórakeret növelését engedő törvénymódosító javaslat ellen. Akkor azt írták, hogy

"lassan mondjuk, hogy végre mindenki megértse: nálunk nem lesz 36 hónapos munkaidőkeret! Nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket. Nem hagyjuk, hogy kollégáinkat még jobban elszakítsák a családjaiktól, nem akarunk a mostaninál nagyobb kiszolgáltatottságot, a tervezett módosítás nem harmonizál az Európai Unió értékrendjével és az Európai Parlament és Tanács irányelveivel sem. A Kollektív Szerződésünkben elért eredményeinket megvédjük minden erőnkkel és nem vagyunk hajlandóak ebben a témában még tárgyalni sem!"

Az Audi szakszervezete is tiltakozik a rabszolgatörvény ellen

A 8450 tagot számláló szervezet Nein, danke 2.0! című közleménye így szól: "Az Audi Hungaria Független Szakszervezet 2017-ben egyszer már elmondta a véleményét a munkaidőt érintő, drasztikus változtatás bevezetéséről. Lassan mondjuk, hogy végre mindenki megértse: nálunk nem lesz 36 hónapos munkaidőkeret! Nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket.