Megerősítették: kivonulnak az amerikaiak Szíriából

Igaz, nem megy az olyan gyorsan.

Az amerikai külügyminiszter kairói beszédében az MTI szerint a Trump-kormányzat Közel-Kelettel kapcsolatos céljait ismertette, és megerősítette: az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, de folytatni fogják a küzdelmet az Iszlám Állam ellen, a terrorszervezet teljes megsemmisítéséig.

Pompeo ezzel kapcsolatban kiemelte: az amerikai hadsereg az Iszlám Állam 99 százalékának felszámolásában részt vett Szíriában, és addig folytatja a küzdelmet, amíg az egész világon megsemmisíti a terrorszervezetet.

Pompeo hangsúlyozta: Donald Trump amerikai elnök azt a döntést hozta, hogy az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, így ez meg is fog történni.

Az AFP francia hírügynökség azonban jelentésében rámutat: az Egyesült Államok olyan feltételekhez kötötte a kivonulást, mely bizonytalan ideig elnyújthatja a katonák távozását.

A külügyminiszter nem tett említést arról, hogy mikor várható a teljes kivonulás, ugyanakkor tagadta, hogy bármiféle ellentmondás lenne Trump elnök azonnali kivonulásról szóló bejelentése, és az ezt követően kidolgozott feltételek között.

Pompeo hozzátette: az Egyesült Államok továbbra is a Közel-Kelet elkötelezett partnere marad.