Hazudott az államtitkár, mégis bezár a Merényi pszichiátriája

Horváth Ildikó egy hónapja még tagadta a részleg megszüntetését.

Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház Pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – tudta meg a Népszava. A napilap azt írja, a mentők az intézmény ellátási területéről érkező új betegeket átmenetileg négy-öt kórház között osztják szét, majd hozzáteszi, a Merényiben ápoltakat februárig megpróbálják hazaküldeni, akinek ezt az állapota nem engedi, az valószínűleg az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetbe kerül.

A részleg beszárása annak ellenére történt, hogy Horváth Ildikó államtitkár napra pontosan egy hónapja a fideszes Magyar Hírlapnak adott interjújában még azt mondta,

az év végével nem szűnik meg az osztály, a főváros pszichiátriai ágyainak száma változatlan marad.

A Népszava másfél hónapja már értesüléseire hivatkozva írt a Merényi pszichiátriájának bezárásáról. Akkor azt is megemlítették: a főigazgató egy éve a személyi feltételek hiánya miatt maga kért engedélyt arra, hogy a pszichiátrián 64 ágyból 30-on szüneteltethesse a betegellátást. A részlegre két éve 69 millió forintot költöttek felújítás címén.

Erős és büszke európai ország: két éve 69 milliót költöttek rá, most bezárják

A Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet veszi át a Dél-Pesti Centrum Kórházhoz tartozó Merényi pszichiátria betegeit, dolgozóit - értesült a Népszava. A részlegre két éve 69 millió forintot költöttek, a munkatársak most viszont informálisan értesültek a bezárásról. A lap szerint arra kérték őket, hogy ne hozzanak elhamarkodott döntést, ne meneküljenek pánikszerűen a kórházból.