Menzán fotózott Ujhelyiből csinált szenzációt a kormánysajtó – a képviselő felhívta őket

Pedig Orbánt a sajtósa fotózta.

A Karmelita menzájának árai igencsak felborzolták a kedélyeket az elmúlt héten. Miután kiderült, hogy az ételt a Gundel fogja szolgáltatni az új kormányzati székhelyen a népfelháborodás elkerülhetetlen volt, mondván az ő pénzükön futja a luxusétkezésre.

Ezt a miniszterelnökség úgy próbálta enyhíteni, hogy közben olajat öntött a tűzre, mert a luxuskategóriás étterem nyújtotta alacsony árak nem megnyugvást hoztak, hanem azt a kritikát, hogy ezek szerint a kormány olcsóbban eszik jobbat, mint az átlagfizetésből élő munkások.

Ezt a képet a Miniszterelnökség küldte meg a hvg-nek:

A felháborodás után a fideszes propagandisták nem hagyhatták szó nélkül, hogy az ellenzéki sajtónak a Miniszterelnökség által felkínált történet véget érjen. Megpróbálták ezért az ellenzéki képviselők ellen fordítani azt és a Képviselői Irodaház menzájának árait emlegetni, ahol a fideszes honatyák mellett a többi párt képviselői is jutányos áron jutnak az ebédhez.

Ez egészen odáig fajult, hogy Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt (valamint Sneider Tamást, a Jobbik elnökét) az Echo TV munkatársa lefényképezte, amint sorban áll a menzán, majd ebből kreált lejárató anyagot szinte az összes kormánypárti sajtótermék.

A képviselő ezért úgy döntött megkérdezi a róla fotót készítő Bohár Dánielt, a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV munkatársát, hogy miért tartotta jó ötletnek ezt a fotózgatást. A telefonhívást Facebook-oldalán élőzte, mint írja azért, mert

„ha a kormánypárt katonájaként viselkedik, akkor ugyanolyan közszereplő.”