Lázár Jánosék kisajátítottak és kizárólagosan használták a vadászkastélyba vezető önkormányzati utat

Megállapították, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona.

Az önkormányzat közleménye szerint 2018 novemberében jelentkezett náluk dr. Soós Gábor, a kastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt. és Lázár János földbirtokos gyermekének jogi képviselője, aki ugyan nem ismerte el az út önkormányzati tulajdonjogát, de felajánlotta, hogy a vállalkozás éves ellentételezést fizet, és kérte, hogy a használat kérdése kerüljön a város közgyűlése elé.

Így reagál egy igazi NER-úr, ha a birtokáról kérdezik

Lázár János például igazi úrként viselkedik, így akkor sem esett ki a szerepéből, amikor az RTL Klub Híradója a batidai vadászkastélyról kérdezte őt. „Jól megy az üzlet" - így reagált arra, hogy vannak-e vendégek abban a luxuskastélyban, amivel kapcsolatban egészen a választásokig tagadta, hogy lenne hozzá köze, de persze 2018.

Soós Gábor kérelme nyomán a polgármesteri hivatal a helyszínen földmérővel mérette ki a területet, ahol egyértelműen megállapították, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona.

Szerdán pedig a cég képviselője és a városvezetés közötti egyeztetésen kiderült, hogy az utat az önkormányzat írásos engedélye nélkül kerítették el és használták kizárólagosan. 

Mint ismert, Lázár János a választás után jelent meg, mint tulajdonos a Batida közelében található 3000 négyzetméteres vadászházban miután az azt birtokló részvénytársaság részvényeinek 8,1 százalékát áprilisban megvette.

Újabb fordulat a Lázár-kastély ügyében

A volt kancelláriaminiszterhez, Lázár Jánoshoz köthető ügyvéd, Kulik Jenő már nem többségi tulajdonosa a batidai tanyavilágban felépített luxus vadászházat birtokló Grosswiese Zrt.-nek - írja a 24.hu. Így a cégnyilvánosságról szóló törvény értelmében törölték a cégadatok közül mint részvényest. Az új tulajdonosok kiléte - mivel egyikük sem vált többségi tulajdonossá - ugyanezért egyelőre titokban maradhat.