Nevelője nem engedte volna ki az intézetből a szekszárdi kislány gyilkosát

Az egész országot megdöbbentette az a hétvégi gyilkosság, ahol egy hatéves kislányt eltűnése után a Séd patak medrében találtak meg. A koponyája teljesen szétroncsolódott a gyilkostól elszenvedett ütések következtében, aki állítólag a történtek után saját életének is megpróbált véget vetni.

Az elkövetőt még aznap őrizetbe vette a rendőrség és kiderült, hogy a tinédzser a kislány unokatestvére volt, aki éveket töltött a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén.

Az atv megszólaltatta a fiú egykori nevelőjét, aki azt mondta, hogy hiba volt hamarabb szabadon engedni őt, hiszen gyakorlatilag egy „hároméves gyerek agyával rendelkezik”.

Nagy-Bozsoky Lajos, aki a javítóintézet speciális csoportját vezette a portálnak azt nyilatkozta, hogy a gyilkos magának való fiú volt, nem tudott beilleszkedni a többiek közé és ezért többször jelezték az igazgatóságnak, hogy vissza kellene helyezni a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahonnan 2016-ban hozzájuk került. Ehelyett a fiút idő előtt szabadon engedték, Nagy-Bozsoky szerint azért, mert az intézeteknél

„általában a tovább görgetés taktikája folyik, tehát a problémás gyerekek tovább görgetése, hiszen addig sem az intézetnek van vele problémája.”

A nevelő felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem egyedi eset, több az említett fiatalemberhez hasonló kaliberű, tőlük szabadult fiatal járkál most is az utcákon. A férfi szerint bármennyire is furcsán hangzik, a javítóintézet arra való, hogy amíg bent vannak, addig is megmentsék a társadalmat tőlük.

"Drogos pszichopata" ölhette meg a szekszárdi kislányt

Az MTI tudósítás szerint Csorba Szilárd elmondta: a gyilkosság napján őrizetbe vett férfi részleges beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását - fűzte hozzá. A Tolnatáj TV-nek a helyiek azt mondták, szerintük az áldozat unokatestvére lehetett a gyilkos.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss