Kicsit közelebb Mészáros Lőrinchez: a Takarékbank-vezér megvenné a TV2-t

Tények

A médiapiacon bővítené magán üzleti érdekeltségeit Vida József; az üzletember hétfőn az MTI-vel közölte, hogy megbízottjai útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról.

A 14 társadóval rendelkező kereskedelmi csatornahálózat az ügylettel az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő cégéhez kerülne - ismertette közleményében a bankár-közgazdász. Jelezte: a tárgyalások előrehaladásától és eredményétől függően a tranzakció júniusban zárulhat le.

Megjegyezte: az ügyletet üzleti titokként kezelik, ennek megfelelően a tárgyalások lezárásáig a felek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Ezt azonban haladéktalanul megteszik, amennyiben a tranzakció eredménnyel zárul - tette hozzá.

Vida József a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Magánbefektetései a pénzügyi szektortól, a banki informatikán át az ingatlanbefektetésekig és a pénzügyi tanácsadásig terjednek - ismerteti a közlemény. Hozzáfűzi: Vida József a 15. legbefolyásosabb hazai üzleti döntéshozó a Manager Magazin 2018 júniusában felállított TOP 101-es listáján.7

Sajnálatos módon, az már nem szerepel a közleményben, hogy Mészáros Lőrinc kötötte be a gázt Vida Józsefhez, azóta lettek jó barátok - és persze milliárdosok. Egyébiránt már régóta pedzegetik, hogy Csányi Sándor OTP-jével szemben Orbán Viktor kreálna egy másik nagy bankot is, állítólag ez a Takarékbank Zrt.-ből emelkedne ki.

Az már csak hab a tortán, hogy Vida az Opus Global Zrt. igazgatósági tagja is.