Befolyásos szenátorok szólították fel Trumpot, hogy tegye szóvá Orbánnak a magyar demokrácia leépítését

Befolyásos szenátorok szólították fel Trumpot, hogy tegye szóvá Orbánnak a magyar demokrácia leépítését

Republikánus és demokrata szenátorok nyílt levélben szólították fel Donald Trump amerikai elnököt, hogy tegye szóvá Orbán Viktorral való május 13-i washingtoni találkozóján a magyar demokrácia leépítését – írja a 444.hu.

A szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke, James E. Risch és a párt 2016-os elnökjelöltje, Marco Rubio közös levelet írt a bizottság rangidős demokrata tagjával, Robert Menendezzel és Jeanne Shaheennel

A négy szenátor levelében felsorolta azokat a nemzetközi szervezeteket, amelyek dokumentálták, ahogy Magyarországon

„a szabadság, a joguralom és a kormányzás minősége gyakorlatilag minden mutató szerint hanyatlik.”

Külön kitértek arra, hogy Magyarország NATO-tagként mennyire közel került Oroszországhoz. Felróják az energiafüggőségünket, a letelepedési kötvényeket és a Nemzetközi Beruházási Bank ideköltözését.

A levél végén a szenátorok 1956 és 1989 emlékét méltatják, majd kifejezték szolidaritásukat a magyar néppel, Donald Trumpot pedig arra kérték, hogy maradjon hű a demokratikus értékekhez akkor is, amikor Orbánnal találkozik.

Népszava: Dollármilliárdos üzlet lehet a Trump-Orbán találkozó mögött | Alfahír

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Donald Trump május 13-án fogadja Orbán Viktort Washingtonban, már abban a cikkünkben megpendítettük, hogy jelentős védelmi beszerzés állhat a találkozó hátterében, a Népszava most azt írja, hogy a fegyverek mellett a gáz legalább ennyire fontos termék ebben a sztoriban.