EP-képviselő lesz Strache?

Strache
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Azonnali arról ír, hogy kampány indult az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szavazói körében: írják rá Heinz-Christian Strache nevét külön is a szavazólapra. Ausztriában lehetősége van az osztrákoknak arra, hogy az adott pártra való szavazáson túl kiválasszanak valakit a listáról, akit különösen szívesen látnának a következő öt évben az Európai Parlamentben.

Strache egyébként az ibizai felvétel nyomán kirobbant botrány előtt az FPÖ EP-listájának szimbolikus 42. helyére került, és elviekben így akár bekerülhetne az Európai Parlamentbe.

A Strache melletti kampány érdekessége, hogy az osztrák identitáriusok vezetője, Martin Sellner a héten twitteres kampányt indított #votestrache hashtaggel. Korábban az osztrák identitáriusoktól az FPÖ elhatárolódott, mikor kiderült, hogy a christchurchi merénylő  pénzt küldött Sellnernek.

Az identitárius twitterezők a Strachéra való szavazást most azzal indokolják főleg, hogy ezzel megtrollkodhatják Jan Böhmermann német humoristát, és jelzést küldhetnek a Piefkéknek, azaz az osztrák viszonyokba beavatkozó németeknek – írja az Azonnali.

Közben Strache videóüzenetben jelentette be, hogy feljelentést tett a bécsi ügyészségen három személy ellen, akiknek neve az ibizai felvételek készítőiként felmerült, ugyanakkor most sem tagadta, hogy hibázott, mikor „csak gondolatkísérleteket prezentált” Ibizán.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss