Budapestre jön a dél-koreai külügyminiszter

Budapestre jön a dél-koreai külügyminiszter

A külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtökön a dél-koreai elnök az ország turistáit ért magyarországi vízi balesettel kapcsolatban.

Mun Dzsein egyben utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.
    
A Yonhap hírügynökség jelentése szerint Mun tájékoztatást kapott a történtekről Csung Juijongtól, a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági hivatal vezetőjétől. 
    
A szöuli kormány azt is tervezi, hogy a lehető leghamarabb 18 tisztviselőből álló csoportot küld Magyarországra.

Frissítés: Magyarországra jön a dél-koreai külügyminiszter

Csütörtök reggel kiderült: még maBudapestre utazik Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszter a szerda esti dunai hajószerencsétlenség miatt - jelentette be csütörtökön Kim Incsol, a szöuli külügyminisztérium szóvivője.

 "Kang miniszter úr a baleset helyszínére utazik, hogy személyesen irányítsa munkatársaink munkáját" - tudatta Kim, aláhúzva, hogy szorosan együttműködnek a magyar hatóságokkal, és mindent megtesznek, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljék a kialakult helyzetet.

Mint ismert, legalább heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a Budapesten, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt.

Budapesti hajóbaleset: már hét halálos áldozatról tudni | Alfahír

Frissítés 01:26 - az M1 helyszíni információi szerint a roncs a Margit híd egyik pillérétől három méterre lehet a Duna mélyén, a potenciális áldozatokat és túlélőket már a folyó délebbi szakaszain keresik. A Dunán teljes hajózási tilalmat léptettek életbe. Frissítés 00:34 - Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a helyszínen jelentette be, hogy a hajóbaleset eddig hét halálos áldozatot követelt.