Gyanúsított lett a szállodahajó kapitánya, őrizetbe is vették

Gyanúsított lett a szállodahajó kapitánya, őrizetbe is vették

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a budapesti hajószerencsétlenségben érintett szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát - közölte a police.hu.

A BRFK igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el, a nyomozók tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú

ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost a kihallgatást követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Új videó a hajóbalesetről: az utasok a nyílt fedélzeten tehetetlenül nézték, ahogy nekik ütközik a szállodahajó | Alfahír

A rendőrség újabb kamerafelvételt hozott nyilvánosságra az eddig hét halálos áldozatot követelő dunai hajóbalesetről. Az új videót a Margit híd egyik kamerája rögzítette, amin azok a pillanatok látszanak, amikor a Viking hátulról eléri a Hableányt, a turistahajó nyílt fedélzeten is álltak utasok az ütközéskor.