Csányi jól ismert luxusgépe a BL-döntő előtt Madridba repült

Csányi jól ismert luxusgépe a BL-döntő előtt Madridba repült

Madridban landolt a Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető Dassault Falcon-900LX típusú luxus magánrepülőgép. A planefinder.net szerint ugyanis a HA-LKZ lajstromszámú Falcon május 31-én megtett egy Budapest-Madrid kört, majd este újra visszament Spanyolországba, és jelenleg is a fővárosban tartózkodik.

Első út, teljes kör:

Csányi gépe

Második út, csak oda:

Csányi gépe

A sajtóban korábban már többször is megjelentek arra vonatkozó információk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is rendszeres utasa az OTP-gépnek, ezzel jellemzően labdarúgó-mérkőzésekre jár ki a magyar kormányfő, és máig vitatott kérdés, hogy miből fizeti vagy kik fizetik neki a milliós utakat.

Mint megírtuk, Orbán Viktor nem jelent meg Ferenc pápa szombati, csíksomlyói látogatásán sem, helyette Áder János államfő és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ment Erdélybe.

Ugyanakkor szombat este játszották a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét is; a Tottenham és a Liverpool éppen Madridban mérkőzött meg egymással, a kupát utóbbi vihette haza. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a miniszterelnököt ezúttal is elvitték-e a magángéppel a meccsre, de az több mint gyanús, hogy a luxusgép éppen Madridban van.

(Frissítés: igen, ott volt Orbán Viktor a BL-döntőn)