Ilyen szintű érzéketlenségre születni kell - Orbán Viktor a szerdai tragédia helyszínével a háttérben köszönte meg a köszöntéseket

Ilyen szintű érzéketlenségre születni kell - Orbán Viktor a szerdai tragédia helyszínével a háttérben köszönte meg a köszöntéseket

Tegnap töltötte fel Facebook-oldalára a miniszterelnök azt a fényképet, amelyen unokájával a kezében köszöni meg a születésnapja alkalmából érkezett köszöntéseket. Sok szép hely van Magyarországon, ami tökéletes háttere lehet egy ehhez hasonló köszönetnyilvánításnak és szerencsés esetben a Margit híd is ilyen lett volna. Egészen szerdáig, amikor az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyarországi hajóbalesete következett be a híd alatt.

Valóban úgy az igazi a miniszterelnök szerint a köszönetnyilvánítás, ha egy tömegszerencsétlenség helyszíne látható a háttérben? Vagy csak szimplán arról van szó: egész egyszerűen nem érdekli, hogy pár nappal korábban minimum 7 ember halt meg azon a helyen, ami előtt ő boldogan mosolyog? Esetleg a ma esti Bajnokok Ligája-döntő miatt égett már tegnap olyan futballázban, hogy eszébe sem jutott, hogy volt egy ilyen baleset nemrég?

Bármi legyen a helyszínválasztás valós oka, ez annak tükrében különösen ízléstelen, hogy Orbán Viktor saját testével takarta ki azt a mentőegységet, amely épp a szerda esti dunai tragédiában elsüllyedt sétahajó roncsait és az esetlegesen benne levő áldozatokat próbálja meg kiemelni.