A szombathelyi fideszes alpolgármester nekiment a kormányzati szennymédiának

Szombathelyen egy kormányközeli lap, a Szombathelyi Hírlap osztotta meg a város fideszes vezetését.

A kormányzati szennymédia színvonalát alulról súroló lap névhasználatát még Puskás Tivadar, a város fideszes polgármestere engedélyezte, ám ezt a már ellenzéki többségűvé váló közgyűlés rendre le is szavazza, azért, hogy az újság ne éljen vissza a város nevével - írja az Ugytudjuk.hu.

Az oka ennek egy korábbi cikkük volt: az új közgyűlési többség azon a véleményen volt, hogy mivel a lap súlyosan sértő tartalommal jelenik meg, és közben a bíróság is kimondta, hogy egy szombathelyi polgárra nézve személyiségi jogsértést követett el, így vegyék vissza a névhasználatot tőlük.

A lapot egyébként minden szombathelyi háztartásba eljuttatják, ráadásul olyan cégek támogatják pénzzel, fizetett hirdetés formájában, mint a Homlok Zsolt vasútépítője, vagy a Fidesz házi biztonsági cége a Marcus - emlékeztet a portál.

A polgármester és a közgyűlés közötti pingpong kedden folytatódik, akkor újra nekifutnak a kérdésnek.

Az Ugytudjuk.hu megszólaltatta a polgármesteri beterjesztést nem támogató Koczka Tibort. A város sportért és kultúráért felelős fideszes alpolgármestere meglepő választ adott a portálnak:

"30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette.  Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire  van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztéstÍ" - mondta Koczka az Ugytudjuk.hu-nak.

A lapot amúgy nem mellesleg a polgármester sajtósának felesége indította el.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.