Ózdon letették a pártzászlókat az ellenzéki erők

Ózdon letették a pártzászlókat az ellenzéki erők

Összefogva, pártszínektől függetlenül méretteti meg magát az ellenzék Ózdon is. Janiczak Dávid, a borsodi város jobbikos polgármestere Facebookon számolt be arról, hogy csütörtökön szó szerint letették a pártzászlókat, majd bemutatták az Ózdiakért és Ózdért Egyesület nevében induló független jelölteket, élükön Janiczak Dáviddal, aki tovább maradna a polgármesteri poszton.

„A DK, Jobbik, LMP, MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom országos képviselői egyként rakták le a pártzászlókat, kifejezve ezzel, hogy nem indítanak jelöltet az ózdi önkormányzati választáson”

- írta a polgármester, felsorolva a jelölteket is.

Egy közös nyilatkozatot is aláírtak, aminek a szövege a következő:

"Alulírottak kinyilvánítjuk, hogy a 2019-es önkormányzati választáson Ózd városban az Ózdiakért és Ózdért Egyesület, mint jelölőszervezet támogatásával méretjük meg magunkat az alábbiak szerint. A kampány során mind együttműködve, egy csapatként, a város és lakóinak érdekeit szem előtt tartva, fogunk dolgozni. A választáson indulókat nem ellenségként, hanem ellenfélként kezelve, sportszerűen, tisztességesen, érveket ütköztetve, célokat megjelenítve és nem személyeskedve kívánunk dolgozni. Ugyanezt az ellenfeleinktől is elvárjuk."