Kecskeméten is teljes ellenzéki összefogás jön, egy jobbikossal az élen

Kecskemét
pixabay.com

Kecskeméten is nyélbe ütötték az ellenzéki megállapodást arról, hogy közös jelöltet indítanak a körzetekben, és egy polgármesterjelölt mögé állnak be – írja a helyi ügyekben jártas kecsup.hu.

Eszerint a közös polgármesterjelölt a jobbikos Lejer Zoltán lesz.

A tárgyalásokról már korábban is lehetett tudni, péntek este viszont megszületett a megállapodás. A lap szerint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom is Lejer Zoltánt támogatja.

Kecskemétről az utóbbi időben leginkább a kormányzati támogatással megvalósuló bevándorlás kapcsán írtunk: kiderült, hogy a város Homokbánya nevű városrészén az egykori szovjet laktanya épületeit azért újítják fel –részben önkormányzati, részben állami pénzből-, hogy oda több száz keleti vendégmunkást költöztessenek.

Megerősítették: valóban hatalmas munkásszálló épül a bevándorlóknak Kecskeméten | Alfahír

Nemrég írtunk és forgattunk az N1TV-vel közösen arról, hogy Kecskeméten egyre nagyobb az aggodalom a keleti országokból érkező vendégmunkások miatt.

Az ügyet első körben kirobbantó adatigénylést egyébként pont Lejer Zoltán végezte el a Jobbik Bács-Kiskun megyei regionális igazgatójaként, így derült rá fény, hogy az önkormányzat legalább 509 millió forintot költ a munkásszállókra, amiket elképesztő módon egy új lakópark és egy szintén új bölcsőde közvetlen szomszédságában találhatunk (az ügy fejleményeiről, az újabb szállóról itt, a fideszes holdudvar üzleti hasznáról pedig itt írtunk)