Dél-Korea feleannyiból kihozta a vizes világbajnokságot, mint Magyarország

Dél-Korea feleannyiból kihozta a vizes világbajnokságot, mint Magyarország

A 444 összeállítása szerint Dél-Korea lényegesen kevesebb pénzből szervezte meg az idei vizes világbajnokságot, mint 2017-ben Magyarország.

A portál emlékeztet, hogy a hazai rendezés költségeiről sajnos nem készült nyilvános elszámolás, így az arra költött összeget csak becsülni lehet:

a szakértők jelenleg 108 és 130 milliárd forint közé saccolják a sporteseményre fordított pénzt.

A most véget ért dél-koreai vizes világbajnokságnál, a magyarhoz hasonlóan, a szervezés költségei folyamatosan emelkedtek, de a kiadások összege végül megállt a végső 224 milliárd koreai vonnál,

ami nagyjából 54 milliárd forintnak felel meg.

Tehát nagyjából fele annyiból kijött az kvangdzsuni vizes világbajnokság, mint a budapesti.

A 444 emlékeztet, hogy Budapest ismét megkapta a vizes vébé rendezési jogát, 2027-ben lesz újra Magyarország a házigazda. Magyar részről azt hangoztatják, hogy nagy beruházásra már nincs szükség, akár holnap megrendezhetnék a világbajnokságot, ami azért meglepő, mert a költségeknek csak 30-40 százaléka volt a Duna Aréna.

Budapest tavaly előtt beugró rendező volt, ezért rohamtempóban kellett végezni az előkészületi munkákkal, van, amit nem is sikerült határidőre teljesíteni.

A cikk szerint így kizárt, hogy egy újabb világbajnokságot 50 milliárdnál olcsóbban megrendezhessünk, felső korlátot pedig képtelenség tippelni. A portál szerint még az is előfordulhat, hogy a kormány nem a Duna Arénát hasznosítja újra, hanem az addig elkészülő budapesti szupersportcsarnok lesz a fő helyszín.

További részletek ITT olvashatók.