Salvini azt javasolta Richard Gere-nek, hogy a villáiba fogadja be az illegális bevándorlókat

Salvini

Matteo Salvini, az olasz Liga kormánypárt elnöke tudtára adta Richard Gere amerikai színésznek, hogyan tudna valójában segíteni az Open Arms nevű hajón lévő illegális bevándorlóknak, akiket Afrika partjainál mentettek ki, majd Olaszország felé vették velük az irányt.

Mint arról szombaton az Alfahíren beszámoltunk: Richard Gere amerikai színész megszakította toszkánai nyaralását, és egy segélyszállítmánnyal meglátogatta a Proactiva Open Arms hajóját, ami több mint egy hete vesztegel az olaszországi partoknál.

A segélyhajót sem az olasz, sem pedig a máltai hatóságok nem fogadják, miután megelégelték, hogy a civil szervezetek a lélekvesztőkön induló illegális bevándorlókat rendszeresen kimentik az afrikai partoknál, majd automatikusan – az emberkereskedők céljaival egybevágva - Európába akarják őket szállítani.

Richard Gere azzal állt elő, hogy ő „első kézből ismeri” a helyzetet, és valójában nem migránsokról, hanem menekültekről van szó, akiknek segítségre van szükségük. Azt is hozzátette az amerikai színész, hogy véget kell vetni a Trumphoz és Salvinihez hasonlók politikájának. Gere segélyakcióját a sajtó is végigkísérhette, fotók és videók tucatjai készültek, de a színész szelfiket sem felejtett el készíteni.

Matteo Salvini a Twitteren reagált Gere akciójára és szavaira.

„Mivel a barátjának az NGO-nál 180 bevándorlója van a fedélzeten, biztos vagyok benne, hogy a nagylelkű milliomos mind befogadja őket a villáiba. Tévedek?”

- írta Salvini, majd egy ötlettel is előállt:

„Az összes ember elviheti a magángépén Hollywoodba, és segíthet neki a villáiban. Köszönjük, Richard!”

 

 

Matteo Salvini múlt hét szerdán azzal fenyegette meg a Proactiva Open Arms segélyszervezetet, hogy az olasz hatóságok elkobozzák a hajót, ha az ország területi vizeire engedély nélkül belép. Azt is mondta: mivel az Open Arms nevezetű segélyhajó egy spanyol szervezethez tartozik, ezért Spanyolországnak kellene a hajó utasait befogadni.

Közben a franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek hajója, az Ocean Viking, ami folyamatosan a líbiai partoknál cirkál, hogy illegális bevándorlókat vegyen fel és szállítson Európába, szintén nem talál befogadó kikötőt a kontinensen. Több mint 250 migráns van a hajón. Matteo Salvini már korábban kitiltotta az Ocean Viking-et az olasz felségvizekről.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.