Megvan a végösszeg: 101,5 milliárdból építheti Mészárosék cége a 10-15 milliárdosra tervezett kézicsarnokot

kézilabda
pixabay

Magyarországon eddig nem látott méretű, 20 ezer férőhelyes kézilabda csarnokot építenek a Népligethez a 2022-ben Szlovákiával közösen rendezendő férfi kézilabda EB-re, ám Kocsis Máté vagy egy kicsit alul vagy éppen túlszámolta magát. Attól függ, honnan nézzük.

A Fidesz-KDNP egy (ellenzéki) országgyűlési képviselők elől eltitkolt helyen, ismeretlen mennyiségű közpénzből megépülő sportcsarnokhoz kért támogatást még év elején, Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője és egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke nem sokkal később azonban 10-15 milliárdos költségről beszélt a beruházás kapcsán.

Aztán augusztus elején robbant a hír, miszerint ennek tízszereséért érkezett a legolcsóbb ajánlat a Mészáros Lőrinc és gyermekei tulajdonában álló Fejér B.Á.L. Zrt-től, amiről akkor azt nyilatkozták, hogy az első kör után újratárgyalják majd a költségeket, így azok még emelkedhetnek vagy csökkenhetnek is.

A kormány most elfogadott egy határozatot, amit pénteken közölt a Magyar Közlönyben, eszerint a beruházásra 101 544 852 000 forintot szánnak, egy fillérrel sem többet. Szóval ennyibe kéne beleférnie Mészároséknak, persze egy határozat nem olyan gránitszilárdságú, mint az Alaptörvényünk.