Karácsony azt az MSZP-st ölelgeti, akit egy hangfelvételen azzal vádolt, hogy megfenyegette a családját

Karácsony Gergely

A héten került elő egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt többek között arról beszélt, hogy a szocialisták zuglói elnöke, Tóth Csaba többször is a családját fenyegette. Most a Facebookon demonstrálták, hogy „megingathatatlan” szövetségesek.

Karácsony a hangfelvételen azt is mondta, hogy a zuglói szocialisták szétlopnak mindent, éppen ezért lehet jó megoldás az MSZP-s Horváth Csaba (az ellenzék polgármesterjelöltje Zuglóban), mert a helyi szocialisták feletti kontrollt ő meg tudná valósítani. A hangfelvétel egy pontján Karácsony úgy fogalmazott:

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Emellett Karácsony az ellenzék XVII. kerületi jelöltjét is lenullázta, amikor kijelentette:

„Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Gy. Németh Erzsébetet ezért aligha kárpótolta, de a Facebookon Karácsony Gergely és Tóth Csaba is megosztott egy közös fotót, amelyen az ellenzéki főpolgármester-jelölt „barátian” átöleli a zuglói szocialista elnököt.

 

 

„Üzenjük politikai ellenfeleinknek, hogy barátságunk, szövetségünk sziklaszilárd, megingathatatlan! Kár próbálkozni! Hajrá Gergő!”

- kommentálta a képet Tóth Csaba.

Karácsony azt írta:

„Pontosan ahogy Csaba mondja: az ellenzéki összefogás megingathatatlan.”

Karácsony Gergely: titkosszolgálati eszközökkel, manipulált hangfelvétellel akarnak megfélemlíteni

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Facebook-oldalán reagált a ma reggel kiszivárgott hangfelvételre, amelyen többek között arról beszél, hogy ha visszamegy Zuglóba, akkor elássák. A Párbeszéd politikusa azt is elárulta, a XIV. kerületi MSZP-vel nem egyszerű a viszonya. Sőt, Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő még meg is fenyegette őt és a családját.