Nem értette, elrontott egy aláhúzós feladatot a Pénzügyminisztérium

Matek

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját – szólt a kormány 2015-ös plakátja azokhoz a muszlim migránsokhoz, akik egyáltalán nem akartak sem Magyarországon maradni, sem magyar fizetést kapni, ráadásul nem is értették a magyar nyelvű plakát feliratát.

Ehhez képest eltelt néhány év, a magyar fiatalok továbbra is tömegével menekültek Nyugat-Európába, helyükön pedig munkaerőhiány lépett fel. Az Orbán-kormány azonban nem a magyarok fizetésének növelésében látta a megoldás kulcsát, hanem

inkább tízezrével kezdett ukrán, török, mongol vendégmunkások betelepítésébe,

akik pontosan úgy veszik el a magyarok munkáját (és nyomják lejjebb a magyarok béreit, valamint rontják érdekérvényesítő képességeit), ahogyan az pár éve még a plakátokon szerepelt.

Ennek kapcsán Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője még júliusban írásbeli kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez; a politikus egyszerűen arra volt kíváncsi, hogy hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, és mely országokból érkeztek.

Ez eddig elég normális kérdésnek tűnik, nagyjából olyan, mint amikor egy politikus dolgozik.
De.

Választ helyett csupán politikai propagandát kapott arról, hogy jönnek haza a magyar fiatalok.

Jakab ezért augusztusban újra feltette a kérdést, ám a válasz szintén nem változott.

A jobbikos politikus ezért szeptemberben már azt a kérdést tette fel Varga Mihály pénzügyminiszternek, hogy

egyáltalán érti-e a kérdését,

de a válasz ugyancsak az volt, hogy jönnek haza a magyar fiatalok.

Mindezek után Jakab Péter megpróbálta a kérdést „végletekig leegyszerűsíteni”, és aláhúzós feladatot adott a miniszternek arról, hogy „ha nem merik leírni az igazat, egyszerűen együgyűnek tettetik magukat?”

1) Igaz

2) Hamis

Nemrég megjött a hivatalos válasz a minisztériumból, miszerint jönnek haza a fiatalok.

Sajnos eléggé gyanús, hogy a válasz nem felel meg a formai követelményeknek, így lehet hogy legközelebb már színezős feladatot kell benyújtania Jakabnak azért, hogy a kormány tájékoztassa a lakosságot arról, mit művel a háttérben.