Hangfelvétel bizonyítja: Miskolcon pénzért indul a fideszes támogatású álellenzéki

Miskolc

Két miskolci önkormányzati képviselőjelölt, valamint egyikük felesége beszélgetése birtokába jutott a Hírklikk. Az egyik szereplő Tóth Ákos, az Új Lendület Miskolcért nevű, mint a beszélgetésből kiderül, Fidesz-közeli, így álcivil szervezet jelöltje a borsodi megyeszékhely 15. egyéni választókerületében. A másikuk az ő felesége, a harmadik pedig a felvétel készítője, Bazin Levente, aki Tóth sógora, egyúttal az ellenzék jelöltje egy másik, konkrétan a 16. választókerületben.

Tóth felesége már a beszélgetés elején tisztázza: férje

nem kampányol, nem célja, hogy megnyerje a választást, csak azért kérték fel, hogy induljon.

Az is elhangzik, hogy azt sem tudja, melyik a körzete.

Nem sokkal később azt is elismeri, hogy az egészet a pénz miatt csinálja, és bár ellenzéki képviselőjelöltként indul, Tóth egyértelműen a Fideszre adja majd le szavazatát, mert neki az a jó, ha a helyi Fidesz hatalomban marad. Márpedig az őt jelölő Új Lendület egyesületnek van saját polgármesterjelöltje Kopcsó Gábor személyében, de Tóth Ákos nem adja rá a voksát.

Amikor a „Haver” néven emlegetett Bazin felveti, hogy a Fidesz veresége esetén nem lesz, aki megvédje Tóthot, utóbbi először azt feleli, hogy

védik őket rendesen,

mi több, később még az is felmerül, hogy a Kúria döntése esetleg nem független.

A pénzért indulást Tóth felesége maga erősíti meg, aki azt is megemlítette, Kopcsó Gábornak, a Fidesz-közeli álcivil polgármesterjelöltnek eltörölték az adósságát.

A Hírklikk megkereste Bazin Leventét, aki megerősítette a hangfelvétel valódiságát. Mint mondta, a beszélgetés előtt megkérték, hogy rakja ki a telefonját az asztalra, és menjenek ki az udvarra. Neki azonban két telefonja van, a másikat tudta használni.

Bazin bízik abban, hogy ezen a hangfelvételen keresztül meg lehet mutatni, hogy hogyan működik egy Tóth Ákos vagy egy Kopcsó Gábor, vagy akár Budapesten Berki Krisztián jelölése.

Ilyen nem csak Miskolcon lehet, valószínűleg tele van ilyen esetekkel az ország

– teszi hozzá.

A miskolci 15. választókörzetben a Fidesz Gazdusné Pankucsi Katalint indítja, az ellenzéki jelölt Ivány István. Rajtuk kívül indul a Fidesz által támogatott Tóth Csaba, a Mi Hazánk színeiben Tarnóczi Attila, valamint a munkáspárti Fülöp József Istvánné.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.