Keresztényeket bombáz Orbán haverja, Erdogan

.

Légi támadásokkal vette kezdetét a törökök északkelet-szíriai hadművelete, amit szerdán Recep Tayyip Erdoğan elnök is megerősített. A török offenzívát elítélő  EU-s nyilatkozatot, azonban a magyar diplomácia elsőre megvétózta.

Míg a magyar kormányzati kommunikáció a keresztény Európa védelmét harsogja, addig a magyar diplomácia "széttrollkodta" a Törökországot az északkelet-szíriai támadás veszélyes következményeire figyelmeztető nyilatkozatot. A másik 27 uniós tagállam elfogadta a deklarációt, a magyar külügy azonban húzta az időt, végül a dokumentum nem is a komplett Európai Unió, hanem a szövetség külügyi főképviselőjének aláírásával került nyilvánosságra. 

A kedden kezdődő támadás óta rengetegen életüket vesztették, köztük egy szír férfi, aki Szíria északi részén élt és, ahogy a tetoválása mutatja keresztény emberként.

Ilyenkor miért nem fontos a keresztény értékrend védelme? 

A törökök tényleg háborút indítottak, hogy eltiporják a kurdokat

Ahogy arról kedden beszámoltunk, légi támadásokkal vette kezdetét a törökök északkelet-szíriai hadművelete, amit szerdán Recep Tayyip Erdoğan elnök is megerősített. A Béke Forrása akció célpontja az Észak-szíriai Demokratikus Föderáció területe, hivatalos célja a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) és az ISIS elleni harc, valamint egy biztonsági zóna létrehozása. Összefoglaljuk, hogy mi és miért történik.