Rövid tűzszünet jön a török-kurd háborúban

Syria
Úton a határ felé a török egységek.
Twitter

Mike Pence amerikai alelnök Mike Pompeo külügyminiszter társaságában Ankarába utazott, ahol sikerült elérniük egy tűzszüneti megállapodást. Recep Tayyip Erdoğan is beleegyezett az ötnapos fegyvernyugvásba, hogy a kurd csapatok visszavonulhassanak a szíriai-török határról. Ez gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy a törökök elfoglalhatják azt a 32 kilométeres sávot Szíriában, ahol biztonsági zónát akarnak létrehozni.

Trump Twitteren mondott köszönetet a török elnöknek.

A törökök tényleg háborút indítottak, hogy eltiporják a kurdokat

Ahogy arról kedden beszámoltunk, légi támadásokkal vette kezdetét a törökök északkelet-szíriai hadművelete, amit szerdán Recep Tayyip Erdoğan elnök is megerősített. A Béke Forrása akció célpontja az Észak-szíriai Demokratikus Föderáció területe, hivatalos célja a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) és az ISIS elleni harc, valamint egy biztonsági zóna létrehozása. Összefoglaljuk, hogy mi és miért történik.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Utoljára 1995 elején nyerte meg az NFL nagydöntőjét a San Francisco 49ers csapata, akkor a vezetőedzőjüket Mike Shanahannek hívták. A kaliforniai csapat most a Green Bay Packers legyőzésével újra a siker kapujában áll, a vezetőedzőjüket pedig Kyle Shanahannek hívják. A végső győzelemre azonban a Tennessee Titanst megállító Kansas City Chiefsnek is fáj a foga.