Az olimpiai bajnok jobbikos Steinmetz Ádám javaslatára valószínűleg elveszik Borkai Zsolt életjáradékát

Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, olimpiai bajnok vízilabdázó hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök szemére vetette, hogy Borkai Zsolt szintén olimpiai bajnok tornász szégyent hoz a bajnokokra, szégyent hoz a magyarokra.

Felszólalásában Borkaival kapcsolatban azt mondta a kormányfőnek, hogy az olimpiai bajnoki címért járó, magyar adófizetők által finanszírozott életjáradék luxusorgiára lett költve, ami helytelen.

Orbán Viktor válaszában azt mondta,

„beteg dolognak tartom, ha valaki saját maga készít, vagy jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Ez egy beteg dolog.”

A kormányfő szerint nem véletlenül vált el (papíron) a Fidesz és Borkai útja, azonban az olimpikonokkal kapcsolatos döntéseket a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) kell meghoznia.

Steinmetz Ádám közölte, hogy nem sokkal korábban benyújtott egy törvénymódosító javaslatot, ami arra vonatkozik, hogy a Borkaihoz hasonlóan viselkedő olimpikonok a MOB etikai bizottsága elé kerüljenek, és ott dönthessenek az életjáradék megvonásáról.

Orbán Viktor viszontválaszában azt mondta, hogy ne az Országgyűlésnek, hanem az olimpiai bizottságnak nyújtsa be a javaslatát, amiről az állásfoglalást készít és javaslatot fogalmaz meg,

ezt a javaslatot pedig mi meg fogjuk fontolni, és nagy valószínűséggel támogatni is fogjuk.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 13. | 13:17
1
sss
2019. december 13. | 12:11
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.
"A tétlenségért talán még nagyobb árat kell majd fizetnünk."
Kétnapos csúcstalálkozót tartanak az uniós tagországok állam-, és kormányfőinek részvételével, a főbb témák között szerepel a klímaváltozás kérdése is.
Lengyel mintára fékeznék az elvándorlást.