Csak egy szabad világban és tisztességes vezető mellett fejlődhet Jászberény

Jászberény
Budai Lóránt és Márki-Zay Péter

A megismételt jászberényi polgármester-választás előtt két nappal az ellenzéki polgármester-jelölt, Budai Lóránt, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter tartott közös sajtótájékoztatót a Jászság fővárosának piacán.

A sajtóesemény előtt fideszes aktivisták demonstráltak az ellenzéki politikusok ellen, nagyrészt a központi kommunikációból megismert paneleket, illetve a helyi közbeszédben terjengő hazugságokat ismételgetve. 

Budai Lóránt ezzel kapcsolatban felidézte, a Jászberényi Választási Bizottság határozatában felszólította a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost, illetve Jászberény fideszes polgármester-jelöltjét Szabó Tamást, hogy fejezzék be hazudozásaikat, és a választási törvények megsértését.

"Emellett nem mehetünk el szó nélkül"

- fogalmazott a politikus. Ennek a kormánypárti hozzáállásnak komoly következményei vannak a városra nézve,

Jászberénynek a tisztaság és a becstelenség között kell választania

- hangsúlyozta. 

Közölte azt is, hogy a jászberényi Fidesz lecserélte a szavazóköri embereit is, szerinte ez is bizonyítja,

"valamire készül a Fidesz".  

Ugyanakkor Budai Lóránt szerint Jászberénynek nem békétlenségre, háborúra, hanem békére és fejlődésre van szüksége. 

Budai Lóránt és Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter azzal kezdte, hogy Jászberény azért került az országos figyelem középpontjába, mert a pártállam nem tudta elviselni a vereségét. A megismételt választásokat ugyanakkor törvénytelen eszközökkel próbálják befolyásolni - utalt az MMM vezetője a fideszeseket elmarasztaló határozatra. 

Arra kérte a jászberényi szavazókat, hogy

"ébredjenek fel",

és vasárnap minél nagyobb számban menjenek el szavazni. Példaként hozta fel Hódmezővásárhelyt, ahol 66 százalékos részvétel mellett verték meg a Fideszt. 

Márki-Zay Péter figyelmeztetett, hogy ne tévesszék meg a választókat a kamu független jelöltek,

"aki a Fidesz ellen szavaz, Budai Lórántra adja a szavazatát"

- tette hozzá. 

A polgármester üres fenyegetésnek nevezte, hogy az ellenzéki vezetésű városoktól megvonják a támogatásokat. Példaként a Botka László vezette Szegedet hozta fel, amely a legtöbb támogatást nyerte el az elmúlt időszakban. Mint mondta, a jászsági vállalkozások is csak egy szabad, megfélemlítés- és korrupciómentes világban tudnak fejlődni. 

Ennek feltétele pedig, ha tisztességes vezetőt választanak maguknak - utalt a november 10-ei választások tétjére. 

Budai Lóránt kérdésünkre válaszolva megismételte, kampányfogásnak tartja Szijjártó Péter tegnapi bejelentését, ugyanis a Fidesz a választási kampányban egyáltalán nem foglalkozott az Electroluxból elbocsájtott 800 alkalmazottal. Csak az elvesztett választások óta fontos a város a Fidesznek, szomorú, hogy addig nem érdekelte őket Jászberény - fogalmazott Budai Lóránt.