Nincs összeférhetetlenség: túljutott Várhelyi Olivér az EP jogi bizottságán

Várhelyi Olivér
Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új francia, magyar és román biztosjelölt esetében keddi ülésén az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselő-testületben – számolt be az MTI.

A testület megvizsgálta a francia Thierry Breton, a magyar Várhelyi Olivér és a román Adina Valean pénzügyi érdekeltségeit, illetve esetleges összeférhetetlenségeit. Várhelyi esetében ellenszavazat nélkül döntöttek a jóváhagyásról, korábban Trócsányi László jelölése elbukott a jogi bizottságban.

A következő lépés a három jelölt meghallgatása lesz csütörtökön a nekik szánt tárcákkal foglalkozó EP-bizottságokban, itt bizonyítaniuk kell a rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Várhelyit a Külügyi Bizottságban fogják meghallgatni csütörtök délelőtt 8 és 11 óra között, kérdezni fogja Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője, aki függetlenként tagja a Külügyi Bizottságnak.

A biztosjelöltek alkalmasságát háromórás kérdezz-felelek során próbálják felmérni. Az érintettek 15 perces bevezetőit követi 25 kérdés a képviselők részéről.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss