Nem ment át Várhelyi a meghallgatáson

Várhelyi
MTI

Az EUrologus és az EUObserver információi szerint Várhelyi Olivér kiegészítő kérdéseket kap az Európai Parlament Külügyi Bizottságától. A magyar biztosjelöltet csütörtökön hallgatták meg, ez alapján nem sikerült meggyőznie a politikai csoportok koordinátorait, a kérdésekre írásban kell válaszolnia.

Várhelyit a szocialista, a liberális, a zöld és a szélsőbalos képviselők utasították el, 30 támogató szavazat mellett 48-an voltak ellene.

Várhelyi: egyik kormánynak sem hagyom, hogy nyomást gyakoroljon rám

Várhelyi Olivértől az EP-Külügyi Bizottság előtti meghallgatásán több képviselő, például az S&D és a Zöldek frakcióból is arról érdeklődött, hogy mi garantálja a magyar biztosjelölt függetlenségét a magyar kormánytól? Várhelyi Olivért, az EU bővítés- és szomszédságpolitikai biztosi posztjának jelöltjét az Európai Parlament Külügyi Bizottsága hallgatja és kérdezi ezekben a percekben is.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.