Ha Walesben vereséget szenved a magyar válogatott, akkor is játszhat az Európa-bajnokságért

Kedden sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt játszik Walesben a magyar válogatott. Ha nyerünk, és Szlovákia pontokat veszít Horvátország vagy Azerbajdzsán ellen, kijutunk.

Annyira viszont mégsem lesz sorsdöntő az összecsapás. Ha nem sikerül egyenes ágon kvalifikálni, pótselejtezhetünk a Nemzetek Ligájában, ahol számunkra kedvezően alakultak az eredmények, így bejutottunk a playoffba.

Az NL-csoportot Finnország mögött a második helyen zártuk, ami a komplett sorozatot tekintve a 31. pozíciót jelentette. Ez a teljesítmény nem volt elég az NL-playoffhoz, de a feltöltésben még lehetett reménykedni.

A magyar csapat az NL C-osztályában játszott, ezért a C négyes döntőjébe, valamint az A- és B-liga playoffjába is volt lehetőségük bekerülni a feltöltésnek köszönhetően.

Erre akkor volt esélyünk, ha az Eb-selejtezőkben megszerezhető  20 kvótából 19-et olyan válogatottak visznek el, amelyek megelőzték a magyar csapatot az NL-ben.

A mögöttünk zárók közül Koszovó, Románia és Örményország már nem tud kvalifikálni a selejtezőből, Észak-Macedónia és Szlovénia még igen, de ugyanabban a csoportban vannak, ketten pedig biztosan nem juthatnak ki, mert Lengyelország az egyik, már fix sikeres kvalifikáló.

Tornák

A rájátszásban négy torna lesz, egyenként négy csapattal, két egymeccses elődöntővel és döntővel. A párosításokban az NL-ben a legelőrébb rangsorolt csapat a papíron leggyengébbet kapja, a második a harmadikat.

A feltöltött csapatok ágakra történő sorsolása november 22-én, a meccsek március végén lesznek. A 16 csapatos playoff már biztos részvevői: Bosznia-Hercegovina (B-liga), Norvégia és Skócia (C-liga), Fehéroroszország, Grúzia és Koszovó (D-liga), feltöltéssel Bulgária.

Komolyan vették a tét nélküli vendégszereplést az uruk (Magyarország-Uruguay: 1-2)

Az uruguayi labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a magyar csapatot a Puskás Aréna pénteki avató mérkőzésén, melyet telt ház, 65 114 néző előtt rendeztek. A világranglistán ötödik dél-amerikai rivális Edinson Cavani és Brian Rodriguez góljaival bő húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, majd a 24.