Marad a Fidesz Győrben

Választás
MTI/Mohai Balázs

Vasárnap tartották a győri időközi polgármester-választást, miután a fideszes Borkai Zsolt kénytelen volt lemondani azt követően, hogy prostituáltakkal övezett jachtos partin készült videók jelentek meg róla. Nagy változás nem lesz, a kormánypártok maradnak a város élén.

A választás.hu adatai szerint 100 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Dézsi Csaba András 23.932 szavazattal 56.14 százalékot ért el, míg főbb ellenfelére, az ellenzéki támogatottságú Pollreisz Balázsra csak 16.646-an szavaztak, ami 39.05 százalékot jelent.

Tavaly ősszel Borkai Zsolt a már kirobbant botránya ellenére is nyert, igaz nem sokkal: 44.32 százalékot ért el, míg ellenfele, a közös ellenzéki jelölt Glázer Tímea 42,83 százalékot szerzett. Úgy tűnik, a korábbi ellenzéki jelölt jobb volt, míg a fideszes rosszabb - most pedig fordítva.

Miután Borkai mégis lemondott, új választást írtak ki. Most a posztért hatan indultak: az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP támogatásával Pollreisz Balázs, míg fő ellenfele a fideszes Dézsi Csaba András volt. Mellettük még volt két független jelölt, egy mi hazánkos és egy ember az Összefogás Győrért Egyesülettől.

A választói névjegyzékben 101.655-en szerepeltek.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."