Fellebbezett a Manchester City a kizárás ellen

Fellebbezett a Manchester City a kizárás ellen

A Manchester City labdarúgócsapata benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), amiért az európai szövetség (UEFA) a következő két idényre kitiltotta a nemzetközi kupaporondról. A CAS szerdán közölte: a klub a hétfői határidőig eljuttatta a fellebbezéshez szükséges iratokat. A közlemény hozzátette: egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra várható végleges döntés az ügyben.

Az UEFA másfél héttel ezelőtt azért marasztalta el az angol klubot, mert az megítélésük szerint súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play-szabályát. A határozat szerint a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős angol klub, amely mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott.

Kizárták a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából

A pénzügyi fair play megsértése miatt az UEFA két évre kizárta a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából - írja a Guardian. Az eltiltás a következő két szezonra szól, és még egy 30 millió eurós büntetést is kiróttak a klubra. Az ítélet nem jogerős.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t.

AZ UEFA közölte: a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig – amely tagadta az ellene felhozott vádakat – nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg a BL-indulást érő második helyen áll az angol bajnokságban.

(MTI)