Koronavírus: a migráns irániak miatt igen, de a letelepedési kötvényes kínaiak miatt nem aggódik a fideszes

Koronavírus: a migráns irániak miatt igen, de a letelepedési kötvényes kínaiak miatt nem aggódik a fideszes

Facebook-videóban kapcsolja össze a koronavírus-járványt és a migrációt Hollik István fideszes politikus, mint a rövid, „egybites” üzenetében fogalmaz:

A legtöbb illegális bevándorló ugyanis olyan területről érkezik, mint például Irán, ami a koronavírus gócpontja is egyben.

A demagóg politikus azonban két dolgot elhallgat:

1.

A koronavírus abból a Kínából indult ki, amely igen népszerű a letelepedési kötvényt jegyzett külföldiek körében: a bevándorlási hivatal adatai szerint a kötvények révén hazánkba érkezett húszezer Rogán-Habony-kötvényes közül 16 ezer kínai.

Már 40 ezer ázsiai él Magyarországon

2013 óta különösen sok kínai érkezett hazánkba. Csak a kínaiak száma 9 ezerről, 19 ezerre növekedett. A portál szerint ebben nagy szerepet játszhatott, hogy leginkább a kínaiak körében volt népszerű az a letelepedési kötvény, amin a kormányközeli cégek meglehetősen jól kerestek.

2.

Az újabb migrációs hullámot épp főnökének, Orbán Viktornak nagy barátja, Recep Tayyip Erdoğan török elnök engedte rá Európára. Számuk már hétfőn jóval meghaladta a százezret!

Orbán török haverjának megköszönhetjük: már 118 ezer migráns indult el felénk

Törökország nyugati határainak csütörtök éjszakai megnyitása óta 117 ezer 677 migráns hagyta el az országot az Európai Unió irányába - közölte Süleyman Soylu török belügyminiszter hétfőn hivatalos Twitter-fiókján. Soylu szűkszavú bejegyzésében részleteket nem közölt. Saat 13.50 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı; 117.677