Önkéntes mentőápolót gyaláz hazudozva a Fidesz-rajongó álhíroldal

Önkéntes mentőápolót gyaláz hazudozva a Fidesz-rajongó álhíroldal

Rig Lajos országgyűlési képviselőről terjeszt hazug álhírt az Orbán-rajongó Ne hazudj nevű Facebook-oldal. (A felkiáltójelet nem mi hagytuk le, mert bár az oldal neve maga felszólító módban áll, fideszes szerkesztői éppoly hadilábon állnak a magyar nyelvvel, mint egynémely szocialista képviselő…)

Mint arról korábban beszámoltunk, Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, korábbi mentőápoló bejelentette, a járvány idejére visszatér eredeti szakmájához és önkéntes mentőápolóként segíti a járvány elleni küzdelmet.

„Köszönetképp” az Orbán-rajongó álhíroldal egy olyan képet osztogat, mely szerint az elmúlt két hónapban csak egyszer volt bent a munkahelyén, és ezért megkapja a képviselői fizetését. A fideszes Ne hazudj nevű álhíroldal egyébként hazudik, mert Rig a parlament plenáris és bizottsági ülésein is rendszeresen részt vesz, ezekről a közösségi médiában is beszámol.

fake news

A fideszes álhíroldal azt viszont „elfelejti”, hogy Rig

éppen Kásler Miklós miniszter segítségkérésére csatlakozott az önkéntesekhez

még március közepén.

Koronavírus: Rig Lajos önkéntes munkát vállal az egészségügyben

"Tekintettel a kialakult vészhelyzetre, ezúton jelentkezem önkéntes munkavégzésre! Négy gyermekes édesapaként, jelen helyzetben a lelkiismeretem és a szakmai elhivatottságom azt diktálja, hogy mint aneszteziológus szakasszisztens és mentő ápoló többet tudok tenni a magyar emberekért, mint országgyűlési képviselőként." - olvasható Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook posztjában.

A mentő bajtársainak segítő Rig pénteken a déli órákban is 12 órás mentőszolgálatot látott el, erről Facebook-oldalán is beszámolt.