Kásler Miklós ágyszámcsökkentése - a műtét előtt hazaküldték a beteget, majd meghalt az otthonában

Kásler Miklós ágyszámcsökkentése - a műtét előtt hazaküldték a beteget, majd meghalt az otthonában

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Szabó Tímea a Facebook-oldalán osztott meg egy tragikus óbudai történetet, melyben az özvegyasszony elmeséli, hogy a férjének polip betegsége volt, kórházban várta a műtétet március 3-tól, azonban március 16-on hazaküldték őt, kiürítve a teljes kórházi osztályt. Május 7-én azonban rosszul lett, és miközben a nő az ügyeletet hívta (ahol egyébként a zárójelentést felolvasását kérték tőle), a férje az otthonában belehalt a betegségébe.

"Én először azt hittem, vér folyik a szájából, de nem a vér folyt a szájából, hanem a kaka. (...) De abban a pillanatban meg is halt"

- mutatta be az asszony, hogy a férje milyen súlyos állapotban volt kénytelen otthon maradni.

Hány embernek kellett így meghalnia Kásler döntése miatt? Ami Kásler Miklósnak „szórakoztató történet”, az Terikének...

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. május 17., vasárnap

Az özvegy a videóban azt mondta, hogy nem hibáztatja az orvosokat, még annak tudatában is, hogy úgy küldték haza a férjét, hogy a kórházi ágyak üresek voltak.

"Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak! Most tapsolhatnak!"

- üzent viszont - vélhetően - a kormányoldalnak.

Szabó Tímea így kommentálta a videót:

"üzenem Káslernek, Orbán Viktornak és valamennyi döntéshozónak: az emberélet nem játék, a betegek nem bábuk a politika terepasztalán. Az átgondolatlan kórházkiürítéssel embereket küldtek a halálba. Ezt nem lehet jóvátenni."

Ahogy arról beszámoltunk, Kásler Miklós döntése értelmében 36 ezer kórházi ágyat szabadítottak fel a koronavírus-járványra hivatkozva, és bár a kormány tagadta, számtalan esetről lehetett hallani, amikor súlyos állapotban küldtek haza betegeket, akik nem sokkal később otthonukban vesztették az életüket.

Emlékezetes az is, hogy Kásler Miklós ezeket a tragédiákat szórakoztató történeteknek nevezte a parlamenti felszólalásában.