Agyonlőttek egy embert tömegoszlatás közben Amerikában

Louisville
Twitter

A Kentucky állambeli Louisville-ben agyonlőttek egy embert a rendőrök és a Nemzeti Gárda alakulatai, a hivatalos tájékoztatás szerint tömegoszlatás közben "viszonozták a tüzet" - vette észre a 444 az NBC News tudósításában. Steve Conrad rendőrfőnök szerint éjfél után, negyed egy körül lőttek rá az egyenruhásokra.

"A rendőrök és a katonák elkezdték oszlatni a parkolóban összegyűlt tömeget, és egy ponton rájuk lőttek. A rendőrök és a nemzeti gárda katonái is viszonozták a tüzet, egy ember életét vesztette"

- mondta Conrad.

Az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy pontosan mi történt, Andy Beshear kormányzó is csak annyit közölt, hogy a rendőrök és gárdisták "viszonozták a tüzet", ez "eredményezett halált", de felkérte az állami rendőrséget az eset kivizsgálására.

Louisville-ben nemcsak George Floyd halála miatt tiltakoznak, a városban Breonna Taylort, 26 éves mentőápolót a saját otthonában lőtte agyon a városi rendőrség kábítószerosztályának három nyomozója egy házkutatás során, pedig a vádlottat már korábban elfogták, Taylor lakásában pedig nem találtak drogot, ráadásul nem is őt, hanem exbarátját keresték.

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, Trumpot a bunkerbe kísérhették

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus Szent János templom alagsorában is, a tűzoltók azonban hamar megfékezték a lángokat. Az 1816-ban felszentelt episzkopális templomot látogatja James Madison (1809-1817) óta valamennyi amerikai elnök.