Politikai egyetértést sürget a Jobbik a Lánchíd felújítása érdekében

Politikai egyetértést sürget a Jobbik a Lánchíd felújítása érdekében

Szilágyi György, a Lánchíd Pesti hídfőjénél tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a Lánchíd, Magyarország egyik legszebb jelképe már nagyon rossz állapotban van. A Jobbik országgyűlési képviselője ezért azt hangsúlyozta, hogy a Lánchíd felújítása nem lehet politikai csatározások színtere, ezért felszólította a kormányt, hagyjon fel azzal a taktikájával, hogy a Lánchíd felújítását a fővárosra hárítaná.

"Orbán Viktor vegyen részt abban a közös munkában, amelynek eredménye lehet, hogy a Lánchíd megmarad az utókornak"

- szólította fel a kormányfőt együttműködésre Szilágyi György. 

A járvány miatt ne legyen tűzijáték, az erre szánt pénzt pedig a Lánchíd felújítására fordítsák

Az ellenzéki képviselő szerint az augusztus 20-i tűzijátékra szánt milliárdos forrásokat is a Lánchíd rekonstrukciójára fordíthatná a kormány. Ezt azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány első hullámának levonulása után, az esetleges második hullám előtt, nem lenne felelősségteljes döntés megtartani egy akkora tömegrendezvényt mint az augusztus 20-i tűzijáték. 

Kérdésre válaszolva Szilágyi György felidézte, hogy több milliárd forint hiányzik a Lánchíd felújításához, ezért hangsúlyozta, hogy a kormánynak is lenne dolga ebben a kérdésben, mivel az embereket nem a kormány és a főváros vitája érdekli, hanem az, hogy minél előbb megújuljon a híd.