Az államtitkár szerint nem a kormány, hanem a közösségi média felelős a tanárverésekért

iskolai erőszak

Tíz évvel a NER megszületése után is képes az Orbán-kormány ellenzékből kormányozni, és nagyon úgy tűnik, hogy ehhez a színjátékhoz a többi szereplő is kész csatlakozni. 

Ilyen például az iskolaőrség ügye. 

"Az iskolaőrség egy tüneti kezelése a valós problémáknak"

Az utóbbi időben egyre jobban elharapódzó iskolai erőszak fékezésére a kormány úgy döntött, hogy bevezetik az iskolaőrséget. A pedagógus érdekképviseletek nem értenek egyet a kormánnyal, véleményük szerint inkább a megelőzésre és azt segítő szakemberekre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni. A Belügyminisztérium szerint az iskolaőrség létrehozásának célja az iskolák belső rendjének fenntartása, a tanítás zavartalanságának garantálása.

Alapvetően azt az országot, ahol az iskolaőrség intézményét be kell vezetni, mert csak így lehet szavatolni a tanárok és a diákok biztonságát, nem igazán nevezhetjük egy jól működő államnak. Az meg még inkább döbbenetes, hogy nem is az ellenzék, hanem az az Orbán-kormány szorgalmazza ezt az intézkedést, amelyik szerint amúgy a magyar oktatási rendszer világszínvonalú, pedagógus és diák egyaránt boldog benne. 

Valójában ez egy csődközeli állapot, a leszakadásra ítélt vidéki térségek haláltusájának egy újabb tünete - ezzel szemben Rétvári Bence államtitkár a köztévé ma reggeli adásában azt közölte, hogy

szociológusoknak kellene vizsgálni, mi szükség van az iskolaőrség bevezetésére, de ő az egyéni környezet és a közösségi média szerepét hangsúlyozta az iskolai erőszak elburjánzásáért.

Miközben a kormány csak a leckéjüket megíró diákok és a tanárok biztonságát akarja biztosítani - így, aki ellenzi az iskolaőrséget, az megint nem a rend oldalára állt.

Miközben 10 év kormányzás után senki mást nem lehetne hibáztatni az egyre fokozódó iskola erőszakért, a kilátástalan mélyszegénységért, csakis a kormányzópártokat - ám ez még akkor sem sikerül, amikor elismerik, hogy az eddigi évtizedes munkájuk odavezetett, hogy gumibotos figuráknak kell őrizni a rendet az oktatási intézményeinkben. Úgy, hogy még migránsok sincsenek a kerítés ezen oldalán...