Az Index főszerkesztőjének méltányos összeget ajánlottak, ha hallgat

Az Index főszerkesztőjének méltányos összeget ajánlottak, ha hallgat

Korábban megírtuk, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke ma bejelentette: elbocsájtották az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. A szerkesztőség szerda délutáni állományáról a 444.hu szerzett meg egy felvételt, ahol a főszerkesztő elmondja, hogy nagyobb összeget ajánlottak neki, ha hallgat.

Az Index igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke szerda délelőtt kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését.

Ezt követően az Indexen egy közlemény jelent meg, melyben a szerkesztőség elfogadhatatlannak tartja a döntést, úgy fogalmaznak

Dullt valójában azért kellett meneszteni, mert világossá tette, hogy nem enged a zsarolásnak. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, és nem tudjuk másnak tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletnek, ami a független szerkesztőségi munka ellehetetlenülését fogja eredményezni

Dull Szabolcs és Bodolai László, a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke egy szerkesztőségi helyszínen kívül találkoztak, ahol hivatalosan "pénzügyi kérdések" megvitatása kapcsán találkoztak volna. Bodolai a menesztés döntését azzal indokolta, hogy a függetlenség barométer átállítása és a szerkesztőség által az elmúlt hetekben közzétett közlemények rosszat tettek a cég megítélésének.

Dull ezt követően a budai szerkesztőségben állománygyűlést hívott össze, melynek felvétele alább látható:

 

Ezen a gyűlésen elhangzik Dull Szabolcstól, hogy Bodolai László egy rendkívül méltányos összeget ajánlott fel neki, ha cserébe közös megegyezéssel távozik a laptól, vagyis hallgat, amit nem fogadott el. Ezt követően még megemlíti, hogy ezúttal nem a tartalmaikat, hanem magát a szervezetet támadták. Volt kollégáinak azt tanácsolta, hogy a vezető szerkesztővel, Tóth-Szenesi Attilával beszéljenek, mielőtt bármiféle döntést is hoznának a jövőjüket illetően.

Az Indexnél sokan a felmondást fontolgatják

A Média1 most azt írja, hogy az információik szerint több, az Index szerkesztőségében dolgozó újságíró, illetve szerkesztő is a felmondását fontolgatja. Ennek oka a portál szerint, hogy sokan nem értenek egyet az Indexnél zajló folyamatokkal, illetve konkrétan azzal, hogy a mai napon Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette, hogy rendes felmondással megszünteti Dull Szabolcs munkaviszonyát.