Együtt tüntetnek az ellenzéki pártok az Index fideszes bedarálása ellen péntek este

Együtt tüntetnek az ellenzéki pártok az Index fideszes bedarálása ellen péntek este

Csak egy gyáva ember fél az igazságtól, tüntessünk együtt a sajtószabadságért! – fogalmazott a Jobbik pénteki közleményében, melyben arra szólítja fel követőit, hogy vegyenek részt a péntek este 18 órakor kezdődő tüntetésen az Index szerkesztőségénél, miután az ország legnagyobb hírportálját komoly támadás érte a kormánypártokhoz köthető, a cég vezetésébe korábban bekerülő érdekcsoportok felől.

Ismert, szerdán elbocsátották Dull Szabolcs főszerkesztőt, amit a szerkesztőség úgy értékelt, hogy ezzel sérült a lap függetlensége. Azóta több vezető újságíró is benyújtotta felmondását, péntekre pedig tőlük függetlenül tüntetést szervezett a Momentum.

A tüntetés 18 órakor lesz a Puskás Öcsi téren, időközben a szervezőkhöz becsatlakozott a Jobbik és a DK is.

Míg a kormány szócsövévé silányított közmédia közel százmilliárdból hazudhat a magyar emberek millióinak, addig a valós értéket előállító, olykor kormánykritikus médiumokat sorra lehetetlenítik el, zárják be vagy vonják saját irányítás alá – fogalmazott a jobbikos közlemény, példaként pedig azt hozta, hogy a korábban kormánykritikus Origo, a Kommentár, a Népszabadság, a Figyelő és a Heti Válasz után most az Index.hu-t kezdték el szépen, lassan, szisztematikusan leépíteni.

Sajnos afelől ma már senkinek nincs kétsége, hogy az Orbán-kormány legnagyobb ellenségei a tudás és a szabadság. Véleményünk szerint az, amit a Fidesz a médiával és az újságírással művel önös érdekei miatt, egyszerűen gyáva és gusztustalan. A Jobbik ezért fontosnak tartja, hogy ma este minél többen találkozzunk az Index székházánál. Mutassuk meg, hogy nem félünk, mutassuk meg, hogy bármilyen alantas eszközhöz is folyamodik a kormány, a magyar népet nem lehet elhallgattatni!

- fogalmaztak.

A tüntetés részletei ide kattintva olvashatók.

A várható program:

Gyülekező: 17.30, Puskás Öcsi tér

Innen 18.00-kor az alábbi útvonalon vonulás a Várba: Bécsi út - Dereglye utca - (itt érintik az Index szerkesztőségét) - Lajos utca - Zsigmond tér - Árpád fejedelem útja - II. Bem rakpart - Fő utca - Clark Ádám tér - Hunyadi János út - Dísz tér - Szent György utca - Szent György tér.

A Várban pedig az alábbi személyek fognak felszólalni a független média és a szabad sajtó mellett:

  • Orosz Anna, a Momentum alelnöke

  • Gulyás Balázs, a Magyar Hang publicistája

  • Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője

  • Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

  • Fekete-Győr András, a Momentum elnöke