Most tárgyalnak a felmondásukról az indexesek

Most tárgyalnak a felmondásukról az indexesek

Az Index-szerkesztőség 90 fős csapatából szinte mindenki felmondott Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után, a hvg.hu azt írja, hogy ma egy ügyvéddel kell letárgyalniuk távozásuk részleteit. A lap szerint többen keménykedéstől tartanak, de Bodolai László azt üzente, nem lesz tárgyalás, csak lepapírozás és az egyértelműségi kérdések tisztázása.

Hétfőn délelőtt a pénteken felmondott dolgozók is bementek az Index szerkesztőségébe, ma derül ki, hogy meddig kell dolgozniuk a felmondási idő alatt - mondta egy indexes újságíró a hvg.hu-nak. Több helyről megerősített információik szerint Bodolai a folyamat levezénylésére felkért egy munkajogi ügyvédet, ugyanazt, aki korábban megírta a szerződéseket.

A hvg.hu úgy tudja, az újságírók többsége augusztus 1-el szüntetné meg a munkaviszonyt, bár volt, aki azonnali hatállyal adta be a felmondást, és kérték a munkavégzés alóli felmentésüket. Többek szerint Bodolai megüzente, hogy formai hibák vannak a felmondásokkal, ezt valaki úgy értékelte, hogy "baszakszik velünk", más ennél higgadtabb volt és nem gondolja, hogy a kuratóriumi elnök ne fogadná el a felmondásokat.

Bodolai szerint nem toboroznak újságírókat az Indexhez, folyamatosan kapja az önéletrajzokat

Szombaton a Media1 értesülései alapján mi is beszámoltunk róla, hogy már toborozzák az újságírókat az Index továbbműködtetéséhez, miután Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után szinte a komplett stáb felmondott. Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke az RTL Híradónak azt mondta, nem toboroznak új embereket, erre nincs is szükség, mert folyamatosan kapja az önéletrajzokat olyan újságíróktól, akik szeretnének az Indexnél dolgozni.