40 fokos melegben várakoztatták a betegeket a berettyóújfalui kórház előtt

40 fokos melegben várakoztatták a betegeket a berettyóújfalui kórház előtt

Egyik olvasónk Facebook posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába érkeztek időpontra a Gróf Tisza István kórházba szakrendelésre, mégis órákat kellett várni, mire bejutottak. A betegek nagyon nehezen viselték, hogy a tűző napon voltak kénytelenek várakozni és néhányan rosszul is lettek a hőségtől.

Annyira feltorlódott a járóbeteg ellátás, hogy az érkező betegek még a másfél méteres biztonsági távolságot sem tudták betartani. Később egyre többen hangosan adtak hangot felháborodásuknak amikor még a korábbinál is lassabban haladt a várakozók sora.

Egyszerűen kaotikus, embertelen és szervezetlen ami itt megy!!!

Nekem 8:40-re van időpontom. Reggel 6-kor már oda kéne álljak, hogy időben bejussak??

Csak beteg ne legyen az ember!

Ez csak néhány hozzászólás volt a kialakult helyzetről. Ha ez mindennap így megy Berettyóújfalun, akkor talán ideje lenne valahogyan szervezettebbé tenni a betegellátást, mert nemcsak a kezelésre érkezőknek kellemetlen ez az egész, hanem veszélyes is a fokozott fertőzésveszély miatt.

Kerestük a Gróf Tisza István kórházat, hogy megtudjuk, miért kell ennyit várni a járóbeteg ellátásban és hogy miként lehetne ezen változtatni, de cikkünk megjelenésekor nem tudtuk elérni a kórház vezetőségét.