Fideszes polgármester: Idővel kénytelen leszek lemondani, de most nem vágnám magam alatt a fát

Fideszes polgármester: Idővel kénytelen leszek lemondani, de most nem vágnám magam alatt a fát

Ahogy azt korábban megírtuk, lemondott Borsodi László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek fideszes polgármestere. Ennek okát nem indokolta, ugyanakkor észrevettük, hogy a Facebook-oldalán megosztott búcsúzkodó posztja alatt, Nyírkarász szintén fideszes polgármestere, Szalmási József érdekes mondattal köszönt el kollégájától:

Fel a fejjel László! Szerintem fog még téged követni egy pár polgármester, lehet én is köztük leszek

Helyi információink szerint Leveleket több mint 10 éven át vezette tisztességesen Borsodi László, akinek a lemondása mögött az elmondásuk alapján az is állhat, hogy a térségben egyre nagyobb gondot okoznak a kormány által növelt adók. Például a kommunális adó, amit hamarosan 50 százalékkal szeretnének emelni, vagy az iparűzési adó, amiből a kis települések képtelenek megélni, vagyis

az állam segítségnyújtás helyett inkább kihúzza a lábuk alól a talajt.

Arról nem is beszélve, hogy az EU-s pályázatokhoz nincs meg a kellő anyagi önerejük, így a polgármesterek mivel képtelenek ellátni megfelelő minőségben a feladatukat, inkább lemondanak. 

Mégis mi történik vidéken a Fidesznél?

Szalmási József kommentje felveti a kérdést: ha az elmaradott régió fideszes vezetője nyíltan szembemegy az amúgy saját emberei között ellentmondást nem tűrő pártvezetéssel, vajon hány olyan kormánypárti polgármester lehet, aki képes a helyi lakosok érdekeit még érvényesíteni a kormánypárti politikussal szemben.

Telefonon sikerült elérnünk Szalmási Józsefet, szerinte ő is abba a táborba tartozik, akik valószínűleg kénytelenek lesznek idővel lemondani, de egyelőre erről bővebben nem kíván nyilatkozni, ugyanis azzal saját maga alatt vágná a fát.

Ha eljön az ideje elmondom