Közel 70 millió forintból párátlanítják és dúcolták alá fával az egyik székesfehérvári iskolát

Közel 70 millió forintból párátlanítják és dúcolták alá fával az egyik székesfehérvári iskolát

67 millió forintból végeztek felújítást a székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola egy részében, miután februárban a szakemberek azonnali beavatkozást igénylő statikai problémákat észleltek az egyik szárny alátámasztásában.

A kormánypárti Cser-Palkovics András polgármester által írt Facebook-poszt szerint az iskola pincehelyiségének vizesedését és a magas páratartalmat az új szellőztetőrendszer és nyílászárók orvosolják, ezen felül 21 tonnányi vörösfenyő aládúcolást végeztek összesen

67 millió forintból.

A szükséges forrást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) biztosította, és bár a munkálatok még zajlanak, a polgármester szerint így már biztonságosan megoldható a szeptemberi tanévkezdés.

A polgármester bejelentését vegyes érzelmekkel fogadták a fehérvári szülők, a kritikusabbak szerint 67 millió forintot költeni fával való aládúcolásra és néhány nyílászáró cseréjére, illetve párátlanításra túl magas összeg. Kitérnek arra is, hogy már 2016 óta alá volt támasztva az épület, és most csak ennek karbantartása történt meg.

A korrupciógyanút emlegető helyieken túl vannak, akik méltatlannak tartják a város részéről az ilyen vészmegoldásokat ahelyett, hogy a 14 milliárd forintból felépített helyi, fűtött pályás stadionhoz hasonlóan inkább rendesen felújítanák az iskolát.

Az intézmény nem csak statikai problémákkal küzd, egyes részein a homlokzat is súlyos állapotban van. Erre Fazakas Attila székesfehérvári jobbikos önkormányzati képviselő hívta fel figyelmünket:

A képviselő egy Facebook-posztjában azt írta: „Igazi szegénységi bizonyítvány, hogy ennek a "munkának" örülni kell. Szégyelleném magam, ha ezt sikerként kellene bemutatnom. Uraim, itt az idő, hogy ne politikusi hobbikra költsék a közpénzt, hanem oktatásra, infrastruktúra- és városfejlesztésre, egészségügyre, zöldítésre. Amíg nincs rendbe téve a suli, az ovi, a rendelő, a közlekedés, addig nincs helye csarnoknak, stadionnak, egyéb hobbi beruházásnak, n+1 bulikának.”