Brenner Koloman: El a kezekkel az egyetemi világtól, el a kezekkel minden értéket alkotó független értelmiségi közösségtől!

Brenner Koloman
Brenner Koloman

Dr. Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő keddi, közösségi média oldalán közzétett videójában elmondta, hogy miután hétfő este ígéretéhez híven részt vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) demonstrációján, a fideszes egypárti túlhatalmat kiépítő hatalom - fogalmazott Brenner - egy újabb egyetemellenes lépést tett, ezúttal a Kecskeméti Egyetemen.

Azért az mégis példátlan, hogy a fideszes pártalapítványnak ott toboroznak az egyetem pecsétjével ellátott közös levélben egy olyan felhívással, amelyben gyakorlatilag összefonódik az állampárt és egy teljesen normálisan működő állami egyetem 

 

– mondta.

A képviselő ezt ahhoz hasonlította, mint amikor a kommunista egypárti időben a hazafias népfront toborzott tagokat az MSZMP-be.

Ugyanezt éljük meg az Úr 2020. évében. Szégyen és gyalázat! Ez nagyon távol esik attól a tisztességes polgári és konzervatív értékrendtől, amelyet mi, a néppárti Jobbik nevében vallunk. El a kezekkel az egyetemi világtól, el a kezekkel minden olyan értéket alkotó független értelmiségi közösségtől, amelyeket gyűlöl a Fidesz, mert nekik egy értékrendjük van: mégpedig a luxusjacht, a magánrepülőgép és a közpénz szentháromsága, amelyet ez az álkeresztény és áldemokrata párt és annak legvezetőbb képviselői képviselnek

– fejtette ki. 

Brenner Koloman: "Az egyetemi világ szabadsága mindenki számára fontos"

Korábban beszámoltunk róla, hogy A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: tekintettel arra, hogy az egyetemi autonómia összes garanciája elveszett, lemond posztjáról. Ennek kapcsán az egyetem hallgatóinak kezdeményezésére hétfő este 19:00-kor szolidaritási utcabált tartanak a Vas utcai épület előtt, ugyanis ahogy az az esemény leírásában is olvasható "a törvény nem biztosítja az intézmény Alaptörvény szerinti szabadságát a felsőoktatásban.

Hozzátette továbbá, hogy

hazánk, az egyetemi világ, a színészet, a filmművészet és eleve minden egyes olyan magyar polgár, aki 30 éve vár arra a jólétre és szabadságra, amit annak idején mindannyian közösen elvártunk, ennél többet érdemel.

Brenner leszögezte: a néppárti Jobbik a törvényes rend pártjaként alapvetően nem barátja az egyetemek elfoglalásának, de jelen esetben - miután a megválasztott akadémiai vezetők lemondtak, tehát az ő szemében nincs legitim olyan képviselete az egyetemi polgároknak, amely valóban vezethetné ezt az egyetemet -, így természetesen az SZFE hallgatóit támogatják.