Találkozik Vidnyánszky Attila és Upor László – rögzítik az elhangzottakat

Találkozik Vidnyánszky Attila és Upor László – rögzítik az elhangzottakat

A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke 2020.09.01-én este - az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva - levélben megbeszélést kezdeményezett Upor Lászlóval.

A kuratórium elfogadhatatlannak tartja az SZFE vezetőinek lemondását

Elfogadhatatlannak és felelőtlennek tartja a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetőinek lemondását az intézményt keddtől fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány, amely szerint ezzel a lépéssel az egyetem vezetői cserben hagyták a hallgatóikat és a munkatársaikat - tájékoztatta az alapítvány kuratóriuma kedden az MTI-t.

Az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón.

Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László kísérik el, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a beszélgetés változatlan visszaidézésre alkalmas módon rögzítésre kerüljön. 

Hiányolják a többi egyetem szolidaritását a SZFE hallgatói és a velük egyetértő civilek

Miközben sorra mondanak fel a Színház és Filmművészeti Egyetem tanárai, a hallgatók pedig nem engedik be a kormány által kinevezett új vezetőséget, az egyetem Vas utcai épülete előtt sokan szolidaritásukat fejezik ki a diákok felé. Ételt, italt hoznak a diákoknak és arra bíztatják őket, hogy ne engedjenek követeléseikből.

(szinhaz.online)