A Fehérvár továbblépett a francia riválisán is

Fehérvár
Armin Hodzic, a Fehérvár (hátul) valamint Thomas Foket (b) és Predrag Rajkovic kapus, a Reims játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában.
MTI/Koszticsák Szilárd

A Fehérvár FC hazai pályán gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel 4-1-re legyőzte csütörtökön a francia Reims csapatát, így továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0 – tizenegyesekkel 4–1

Fehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V: Jug (szlovén)

MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor
REIMS: Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.). Vezetőedző: David Guion
Kiállítva: Foket (115.)

A selejtező utolsó körében a belga Standard Liege vagy a szerb Vojvodina vendége lesz jövő csütörtökön a Fehérvár, újabb továbbjutás esetén pedig először fordulna elő, hogy két magyar együttes is főtáblán szerepelne valamelyik nemzetközi klubsorozatban, mivel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában már mindenképpen csoportkörös lesz.