Hiába marad el a részvétel, szervezetten zajlik a szavazószállítás Borsod 6.-ban

Hiába marad el a részvétel, szervezetten zajlik a szavazószállítás Borsod 6.-ban

Bár nagyjából 20 százalékkal marad el a részvételi arány a 2018-as országgyűlési választásokétól, nem lehet azt mondani, hogy ne működne a szervezett szavazószállítás.

Tegyük hozzá, hogy ez önmagában nem bűncselekmény, de minimum érdekes, és persze tanulságos is, amikor például

az 1.283 szavazópolgárral rendelkező Kesznyéten egy szürke kisbusszal folyamatosan szállítják az embereket még délután 4-kor is.

Jellemző egyébként, hogy a szürke Mercedes kisbuszt egy láthatóan jól szituált 40-es nő vezette, akiket pedig szállított, azok pedig jó eséllyel nem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyerteseiként élik mindennapjaikat.

Bár láthatóan szervezett keretek között zajlott a szavazók szállítása, azonban tudósítóink megjelenése megzavarta őket - egészen vicces volt, hogy egy szürke busz megpróbált bujkálni a bokrok mögött.

Néhány órányi várakozás, és több felesleges kör megtétele után a szürke kisbusz végül egy az egyben bement a Béke tér 33. alatti szavazókör udvarára (ami egyébként egy Napköziotthon).

Ma 5 óra körül egyébként ugyanerről számoltunk be a Tiszaújvárosi járásban található Tiszalúc kapcsán is, ahol szintén nagyüzemben ment a választók szervezett szállítása.