Varga Mihály sem méretteti meg magát egyéni jelöltként 2022-ben

Varga Mihály sem méretteti meg magát egyéni jelöltként 2022-ben

Nem Varga Mihály pénzügyminiszter, hanem Gór Csaba önkormányzati képviselő lesz a kormánypártok jelöltje a 2022-es választáson – erősítette meg a hírt a tárcavezető az ATV-nek.

Varga a portálnak azt nyilatkozta,

a kormányzati munkában és nyilván majd az országos kampányban lesz teendőm.

Budapest 4. számú választókörzete a II. kerületet és a szomszédos óbudai részt foglalja magába. Varga 2018-ban 41,82 százalékkal, több mint 24 ezer szavazattal győzött. Igazi nagyágyúk indultak vele szemben: a DK jelöltjét, Niedermüller Péter korábbi EP-képviselőt, Erzsébetváros jelenlegi polgármesterét csaknem 3 ezer szavazattal utasította maga mögé, míg tíz százalékot ért el Ungár Péter, az LMP elnökségi titkára. Az egykori válogatott vívó, a Jobbik színeiben indult Kovács Tamás 6 százaléknyi voksot szerzett.

Azonban a 2019-es önkormányzati választáson Varga körzetében a kormánypártok már vereséget szenvedtek, mind a II., mind a III. kerületben ellenzéki polgármestert választottak az észak-budai polgárok.

Nem Varga az egyetlen fideszes nagyágyú, akinek 2022-ben nem kell rajtvonalhoz állnia. Pénteken számoltunk be arról, hogy Kocsis Máté frakcióvezető szintén nem lesz egyéni képviselőjelölt, helyette valószínűleg Józsefváros korábbi polgármestere, Sára Botond indul.

Kocsis Máté nem lesz egyéni jelölt 2022-ben

Az ATV úgy tudja, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője 2022-ben nem lesz egyéni képviselőjelölt. Körzetében, Józsefvárosban Sára Botond indulhat. A csatorna információját Kocsis megerősítette, ahogy azt is, hogy a kampánycentrumban lesz rá nagyobb szükség.

Érdekesség, hogy Sára annak ellenére lehet fideszes jelölt, hogy a tavalyi önkormányzati választáson ő is vereséget szenvedett, a választók az ellenéki Pikó Andrást választották a városrész első emberévé.