Nem tud időben teljesíteni a BKV-nak a Tüttő Kata „gyermekeinek apjához” kötődő offshore cég

Nem tud időben teljesíteni a BKV-nak a Tüttő Kata „gyermekeinek apjához” kötődő offshore cég

A Telex információi szerint nem tudja időben leszállítani az ígért hat buszt a BKV-nak az az offshore hátterű cég, aminek a tendergyőzelme botrányt kavart Budapesten. A lap érdeklődésére a BKV megerősítette:

a bérbeadásra szánt buszok leszállítására egy hónapos haladékot kapott

a tendergyőztes CR-Facilities Zrt.

A Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes „gyermekeinek apjához”, Leisztinger Tamáshoz kötődő, egy ciprusi offshore cég többségi tulajdonában levő CR-Facilities a hat busz bérbeadásáért 342,72 millió forintot vághat zsebre.

A budapesti közbeszerzések körül felbukkant a főpolgármester-helyettes „gyermekeinek az apja"

A közismert baloldali milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődő ciprusi offshore vállalkozást találta meg az Mfor annak a céghálónak a végén, melyet a BKV budapesti buszbérléseire írtak ki április 28-án. A tenderre hárman pályáztak: a Truck-Trailer & Parts Haszongépjármű és Alkatrész Kft., az Infinitours Kft., melynek ajánlatát érvénytelennek nyilvánította a kiíró, valamint a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

A korrupciógyanút tompítandó Karácsony Gergely főpolgármester arra adott utasítást, hogy az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok – a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve –

a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot.

Tüttő egyúttal felkérte a BKV felügyelő bizottságát, hogy

a közbeszerzési eljárás szabályszerűségét soron kívül vizsgálják meg.

Egyúttal közölték, a botrányos közbeszerzés dokumentációját a cég honlapján nyilvánosságra fogják hozni.

Tüttő Katának felül kell vizsgálni azt a szerződést, amit Budapest kötött "gyermekei apjához" köthető offshore céggel

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy - a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve - a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.